Al 12-lea Congres Național al
Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară

AL 8-LEA SIMPOZION AL ASISTENŢILOR DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ, ATI ŞI CIRCULAŢIE EXTRACORPOREALĂ

Manifestări însoţite de o expoziţie medicală specializată

13 - 16 octombrie 2016

Hotel Sport, Poiana Braşov

ORGANIZATOR

MESAJ DE BUN VENIT

Stimați colegi,

În numele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară şi al meu personal vă urez un călduros “Bun Venit la Poiana Brașov” la Al 12-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.

Așa cum v-ați obișnuit deja, evenimentul ştiinţific este conceput în continuare pe ideea colaborării interdisciplinare, care va permite un util și interesant schimb de idei, opinii și mai ales experiență privind îngrijirea bolnavilor cardiovasculari, între centre de prestigiu din ţară şi străinătate, precum şi o deosebită ocazie pentru colegii mai tineri, în proces de formare profesională, de a se familiariza cu cele mai recente proceduri în domeniu.

Simpozionul Asistenților de Chirurgie Cardiovasculară, ATI și Circulație Extracorporeală stimulează dezvoltarea profesională a cadrelor medii și crește suportul teoretic al acestei categorii extrem de importante de colaboratori în practica medicală, consolidând astfel conceptul de echipă.

Valoarea Congresului ca eveniment științific este dată atât de prezența Dumneavoastră, cât și de conținutul lucrărilor susținute de cei mai marcanți specialiști din România și din străinătate.

Scopul acestei întâlniri anuale este să creeze oportunitatea ca fiecare, pornind de la concepte unanim acceptate sau altele controversate, să-și prezinte argumentele și direcțiile de dezvoltare viitoare, bazându-se pe propria experiență și pe cea a centrului din care provine; valoarea profesională a participanților reprezintă garanția atingerii acestui scop la un nivel profesional înalt.

Formarea tinerilor rămâne în continuare o prioritate, Congresul având un rol important în pregătirea viitoarelor succese profesionale și științifice. Cei mai valoroși tineri autori de postere vor primi, ca în fiecare an, premii în bani.

În paralel cu Congresul se desfășoară și expoziția medicală specializată pe care vă invit să o vizitați în pauzele dintre prezentările științifice. Expoziția reunește companii de prestigiu și completează latura necesară practicii, oferindu-ne prilejul de a cunoaşte cele mai noi produse existente pe piaţă care ne permit să îmbunătățim calitatea şi siguranța actului medical.
Programul social, inclus integral în taxa de Congres, va duce la o mai bună cunoaștere între  participanți, într-un cadru informal, la stabilirea unor legături ce permit continuarea schimbului de idei, precum și la posibile colaborări în viitor.

Sper să ne bucurăm împreună și să petrecem momente plăcute de știință, dar și de relaxare la Poiana Brașov.

Prof. Univ. Dr. Vlad Anton Iliescu
Președinte Congres SRCCV 2016
Preşedinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară