Al 11-lea Congres Național al
Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară

AL 7-LEA SIMPOZION AL ASISTENŢILOR DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ, ATI ŞI CIRCULAŢIE EXTRACORPOREALĂ

Manifestări însoţite de o expoziţie medicală specializată

15 - 18 octombrie 2015

Hotel Sport, Poiana Braşov

ORGANIZATOR

Mesaj de Bun Venit

Stimați colegi,

În numele Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară şi al meu personal vă mulţumesc pentru participarea  la Al 11-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.

Așa cum v-ați obișnuit deja, evenimentul ştiinţific a fost conceput pe ideea colaborării interdisciplinare, care a permis un util și interesant schimb de idei, opinii și mai ales experiență privind îngrijirea bolnavilor cardiovasculari, între centre de prestigiu din ţară şi străinătate, precum şi o deosebită ocazie de educaţie medicală pentru colegii mai tineri, în proces de formare profesională, de a se familiariza cu cele mai recente proceduri în domeniu.

Simpozionul Asistenților de Chirurgie Cardiovasculară, ATI și Circulație Extracorporeală care și anul acesta ne-a fost alături, şi-a propus să stimuleze dezvoltarea profesională a cadrelor medii și să crească suportul teoretic al acestei categorii extrem de importante de colaboratori în practica medicală, consolidând astfel conceptul de echipă.

Valoarea Congresului ca eveniment științific este dată atât de prezența Dumneavoastră, cât și de conținutul conferințelor susținute de cei mai marcanți specialiști din România și din străinătate, nu numai în domeniul chirurgiei cardiace și vasculare, ci și al specialităților cu care interacționează - anestezie și terapie intensivă, cardiologie, cardiologie intervențională.

Scopul acestei întâlniri anuale este să creeze oportunitatea ca fiecare, pornind de la concepte unanim acceptate sau altele controversate, să-și prezinte argumentele și direcțiile de dezvoltare viitoare, bazându-se pe propria experiență și pe cea a centrului din care provine; valoarea profesională a participanților reprezintă garanția atingerii acestui scop la un nivel profesional înalt.

Formarea tinerilor rămâne în continuare o prioritate, Congresul având un rol important în pregătirea viitoarelor succese profesionale și științifice. Cei mai valoroși tineri autori de postere au primit, ca în fiecare an, premii în bani, la 3 categorii: chirurgie cardiacă, vasculară și cardiologie.

În paralel cu Congresul s-a desfășurat și expoziția medicală specializată care a reunit companii de prestigiu și a completat latura necesară practicii, oferindu-ne prilejul de a cunoaşte cele mai noi produse existente pe piaţă care ne permit să îmbunătățim calitatea şi siguranța actului medical.

Programul social, inclus integral în taxa de Congres, a dus la o mai bună cunoaștere între participanți, într-un cadru informal, la stabilirea unor legături ce permit continuarea schimbului de idei, precum și la posibile colaborări în viitor.

Ne exprimăm speranţa că aţi petrecut momente de reală calitate şi vă aşteptăm la următoarele evenimentele ale Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.

Prof. Univ. Dr. Vlad Anton Iliescu 

Preşedinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară