Mesaje De Bun Venit

Mesaje de Bun Venit

 

Motto: “O zi petrecut─â în Ia┼či era pentru mine o s─ârb─âtoare discret─â ┼či ales nuan┼úat─â. M─â sim┼úeam în Ia┼či mai aproape de locul ideal unde fiecare ar vrea s─â-┼či petreac─â via┼úa ca nic─âieri aiurea. Era, în acest ora┼č domnesc, cuprins de melancolia amintirilor prea mari, mai multa inteligen┼ú─â ┼či mai mult cult pentru cele intelectuale, decât în oricare centru românesc..."
Gala Galaction – "Ia┼čii-precum erau"

 

Stimaţi colegi,

În numele Societ─â┼úii Române de Chirurgie Cardiovascular─â ┼či al meu personal, am deosebita pl─âcere ┼či onoare de a v─â invita la al 9-lea Congres Na┼úional de Chirurgie Cardiovascular─â, desf─â┼čurat la Ia┼či în perioada 26 - 29 septembrie 2013.
   
A devenit deja o tradi┼úie anuala întâlnire a speciali┼čtilor în domeniul chirurgiei cardiovasculare, anesteziei ┼či terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei interven┼úionale, circula┼úiei extracorporeale. Manifestarea va permite schimbul de idei ┼či împ─ârt─â┼čirea experien┼úei profesionale proprii între reprezentan┼úi de marc─â ai centrelor de chirurgie cardiovascular─â din ┼úar─â ┼či din str─âin─âtate. Tematica abordat─â este extrem de divers─â, cuprinzând subiecte de chirurgie cardiac─â (patologie coronarian─â, valvulopatii, asisten┼ú─â circulatorie, patologie cardiac─â congenital─â, tulbur─âri de ritm, genetic─â ┼či patologie molecular─â cardiovascular─â) ┼či chirurgie vascular─â (patologia aortei, carotidian─â ┼či a membrelor inferioare, flebologie). Reuniunea se va desf─â┼čura în parteneriat cu Societatea de Medici ┼či Naturali┼čti Ia┼či, care s─ârb─âtore┼čte 180 de ani de la înfiin┼úare.

Pentru colegii mai tineri, Congresul reprezint─â o oportunitate atât pentru a-┼či îmbog─â┼úi cuno┼čtin┼úele teoretice, cât ┼či pentru a-┼či exersa abilit─â┼úile practice ┼či pentru a-┼či prezenta contribu┼úiile ┼čtiin┼úifice originale în cadrul sesiunii postere, unde vor fi premiate cele mai bune lucrari la cele trei categorii: chirurgie cardiac─â, chirurgie vascular─â ┼či cardiologie. 

În paralel cu Congresul se desf─â┼čoar─â expozi┼úia medical─â specializat─â, care reune┼čte companii de prestigiu ┼či ofer─â participan┼úilor posibilitatea de a intra în contact direct cu reprezentan┼úii acestora.
 
Ca noutate, anul acesta, Congresul se va desf─â┼čura în cadrul înc─ârcat de spiritualitate oferit de ora┼čul Ia┼či.  Evenimentele sociale organizate vor oferi oportunitatea unei mai bune cunoa┼čteri între participan┼úi, într-un cadru informal, a stabilirii unor leg─âturi ce permit continuarea schimbului de idei ┼či posibile colabor─âri fructuoase pe viitor.

Participarea Dumneavoastr─â într-un num─âr cât mai mare ne onoreaz─â.

Cu deosebit respect,

Prof. Dr. Grigore Tinic─â

Pre┼čedintele Societ─â┼úii Române de Chirurgie Cardiovascular─â
Pre┼čedinte Congres SRCCV 2013